Σήμερα είναι 3 Νοεμβρίου και εδώ στο χωριό, είναι γιορτή - του Άη Γιώργη του Μεθυστή εάν έχετε ακούσει...Εάν δεν έχετε, σήμερα παραδοσιακά άνοιγαν τα βαρέλια το κρασί από το καλοκαίρι, ε..., έπεφτε και το σχετικό ευλόγημα να πάει καλά το κρασί, η ρακή, η χρονιά...οπότε καθιερώθηκε κι ο Άγιος να είναι...μεθυστής!
Παλιά το γιόρταζα, δεόντως. Δεν παραπονιέμαι.
Φέτος αποφάσισα να το γιορτάσω με ένα ιδιαίτερο και πλέον προσωπικό ¨άνοιγμα¨.
Σήμερα εγκαινιάζω ένα μπλογκ, προσωπικό, φετεινής εσοδείας, που έσπειρα και φύτρωσε σταδιακά...Που ΄χει σκαλιστεί, οργωθεί, καλλιεργηθεί σε όλες τις εποχές και τους κύκλους της γης και ΄χει πετάξει ρίζες και κλαδιά και αναζητά να απλώσει...
Κρέμονται τα τσαμπιά και τα μαζεύω, τα τρυγώ με τη λεπτή λεπτή απόχη που αφουγκράζεται το παραμικρό - κι όλα τα φέρνει εμπρός μου.
Και μπαίνουν στο βαρέλι ν΄αρχίσει η ζύμωση, σαν το κρασί που αφρίζει, σκάει και αναδύει αναθυμιάσεις ώστε να καταλήξει σε ένα διαυγές, καθαρό, οινό-πνεύμα, έτσι ελπίζω κι εύχομαι και ο δικός μας βρασμός και κοχλασμός να δώσει πνεύμα όμορφο και καθαρό-
Παλιά το γιόρταζα, δεόντως. Δεν παραπονιέμαι.
Φέτος αποφάσισα να το γιορτάσω με ένα ιδιαίτερο και πλέον προσωπικό ¨άνοιγμα¨.
Σήμερα εγκαινιάζω ένα μπλογκ, προσωπικό, φετεινής εσοδείας, που έσπειρα και φύτρωσε σταδιακά...Που ΄χει σκαλιστεί, οργωθεί, καλλιεργηθεί σε όλες τις εποχές και τους κύκλους της γης και ΄χει πετάξει ρίζες και κλαδιά και αναζητά να απλώσει...
Κρέμονται τα τσαμπιά και τα μαζεύω, τα τρυγώ με τη λεπτή λεπτή απόχη που αφουγκράζεται το παραμικρό - κι όλα τα φέρνει εμπρός μου.
Και μπαίνουν στο βαρέλι ν΄αρχίσει η ζύμωση, σαν το κρασί που αφρίζει, σκάει και αναδύει αναθυμιάσεις ώστε να καταλήξει σε ένα διαυγές, καθαρό, οινό-πνεύμα, έτσι ελπίζω κι εύχομαι και ο δικός μας βρασμός και κοχλασμός να δώσει πνεύμα όμορφο και καθαρό-
Καλή αρχή!
ΑπάντησηΔιαγραφή